martes, 3 de enero de 2012

El jardí del coneixement (procés creatiu). Dansa, teatre i acrobàcia aèria. Keops Guerrero. Nin-Yo Performance. Barcelona, Cataluña, España.










El jardí del conoixement.
Basat en el conte de Hans Christian Andersen "El jardí de l'edèn" o "Paradís i temptació", en aquesta adaptació ometem gènere i classe social dels dos personatges principals, anomenats per nosaltres Trisha i Ònix, així mateix extreure conceptes morals i religiosos , no només de l'època, sinó que pretendre crear una història que no limiti a través d'un judici a la imaginació o la creativitat.
La posada en escena és un treball creat per a nens o millor dit per a ments infantils, tenint en compte que una percepció d'aquest tipus, té menys construccions, socials, ètiques i morals. L'objectiu principal d'aquesta obra és oferir al menor o l'adult que veu amb ulls nens, una història en la qual cadascú pot fer la seva pròpia construcció a partir de personatges neutres i / o abstractes, a partir de la visió inherent de vida que cada un de nosaltres posseïm. No intentem donar un consell moral o conductual, presentem un fet d'acció real que no és bo ni dolent, aquesta acció és el poder de "decidir", i els seus possibles conseqüents, però sobretot, el poder que tenim tots de començar de nou, de partir de zero.
L'obra és narrada per dos actors que van portant l'espectador a través d'un viatge comptat com un conte, en ell apareixen els quatre vents de la terra, éssers de llum i de coneixement i l'arbre de la saviesa principalment. Les coreografies són executades a través del llenguatge de la dansa contemporània i l'acrobàcia aèria en trapezi fix, teles i cèrcol.
El jardí del coneixement és una obra triada per a crear-se dins de les residències artístiques convocades pel centre cultural les Corts, situat al c / Dolors Masferrer 33-35. Una altra de les seus d'assaig i d'entrenament en trapezi fix és a "La nau espacial", ubicada a Àvila 176, Glòries, a Barcelona, Catalunya, Espanya.
Els artists participants sòn:
Alberto Carvalho, Jana Cortés, Anais Duval, Esmeralda Elizalde, Gemma Escobar, Keops Guerrero, Carlos Jau, Miguel Jiménez y Alejandro Lento.
KEOPS GUERRERO

No hay comentarios:

Publicar un comentario